Ούρα από κατοικίδια ζώα

Τα ούρα και η οσμή αυτών βγαίνουν δύσκολα θα πρέπει να προσπαθήσετε άμεσα να τα αφαιρέσετε.

Αν τα ούρα είναι πρόσφατα απορροφήστε με αρκετές στρώσεις χαρτιού κουζίνας όσο το δυνατόν περισσότερα ούρα μέχρι που το χαρτί να βγει στεγνό.

Σε έναν ψεκαστήρα βάλτε χλιαρό νερό και ξύδι λευκό (ένα μέρος ξύδι και δυο μέρη νερό).

Ανακατέψτε και ψεκάστε στο σημείο που έχουν πέσει τα ούρα ώστε να πάει το μείγμα μέχρι την ρίζα του πέλματος του χαλιού (ελαφρύ μούλιασμα). Περιμένουμε πέντε λεπτά μετά ταμπονάρουμε το μείγμα του νερού/ξιδιού με χαρτί κουζίνας η πετσέτα.

Μετά από τα παραπάνω ρίχνουμε σε όλο το σημείο που έχουν πέσει τα ούρα μαγειρική σόδα μια στρώση που να καλύπτει τον λεκέ.

Ξεπλένουμε τον ψεκαστήρα από το νερό και το ξύδι και βάζουμε μέσα ένα φλιτζάνι του τσαγιού οξυζενέ και μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων άχρωμο.

Προσοχή πριν ψεκάσετε το μίγμα δοκιμάστε σε μια άκρη αν το χαλί ξεβάφει με το οξυζενέ .

Ψεκάζουμε με το μίγμα πάνω στην σόδα φαγητού σιγά- σιγά μέχρι να βραχεί η περιοχή που έχουν τα ούρα .στην συνέχεια βάζουμε γάντια πλαστικά και με τα δάχτυλα η μια βούρτσα προσπαθούμε να πάει η σόδα σε όλα τα σημεία του πέλματος.

Μόλις στεγνώσει η περιοχή με ηλεκτρική σκούπα απορροφάμε καλά την σόδα . Τέλος ξεβγάζουμε με καθαρό νερό με πετσέτα η wettex.

blank

Έδρα: Δημοσθένους 167 - Περιοχή: Καλλιθέα - Τ.Κ.: 176 73 - ΤΗΛ. 210 9581300 - 210 9581301
Υποκατάστημα: Κορίνης 14 - Περιοχή: Αχαρναί - Τ.Κ.: 105 53 - ΤΗΛ. 210 2405782 - 2291078124
e-mail: tsevrenidis@gmail.com
- web site: www.tsevrenidis.gr